Niin kaikki harjoitukset on noustava järkevällä kriteerisuunnitelmalla. Jos on liian vaikeaa, ahdistuu ja alkaa madella. Oikean kriteerin asettaminen jokseenkin vaativa juttu, sillä on tosi pätevä ja osaa, mutta näihin pitäisi saada kytkettyä mielentila.

Jos miettii treenimoodin hakemista tämän otuksen kohdalla, niin lähtisin tekemään tottisharkkaa niin, että joutuu katselemaan aluksi kun muut tekee jotain vauhdikasta ja kivaa ja kun muut koirat saa palkkaa. Kun Iran ottaa suoraan kentän laidalta häkistä ulos muiden jälkeen niin vire on korkeimmillaan. Kun tähän yhdistetään huippuherkku (kuivattu keuhko oli tosi hyvä!) saadaan hyvä moodi tottikseen. Harjoitus on oltava tosi lyhyt, ettei moodi ehdi laskea.

Saalispalkassa on ollut se ongelma, että on aivan innoissaan kun patukasta tapellaan, mutta vanha mielentila palaa heti kun sanoo "sivulle". Sen jälkeen seuruu on ihan ok, mutta ei super.

Hyvä keissi olisi treenata Iran tottis agilitytreenien lopuksi kun on joutunut katsomaan pikkukoirien vipeltämistä häkistä pidemmän aikaa. 

Uusien mielentilojen hakeminen treeniin on monesti todella johdonmukaista hommaa, eli silloin ei enää ikinä treenata väärässä vireessä.