Blogin tähti

Kolmannet treenit oli Iralle jo ihan kivakivat. Eli se ilahtui jo pelkästä hallille pääsystä ja alkoi odottamaan multa makkaraa. Roope-vaari oli mulla mukana ja ne tuli ihan kivasti juttuun keskenään. Oletin että Roope alkaa vähintään ärjymään, mutta nopsaa se huomasi että kyseessä on tyttö. Napsin muutaman kuvankin Irasta, ettei blogi ole aivan kuolleen näköinen. Ja kyllähän se ihan koiralta näyttää:>

Kokoahan tällä prinsessalla on hurjasti enemmän kun mun omillani. Ira painaa noin 30kg, Vimma 13kg ja Kiiru 12kg. Hiukan siis totuttelemista isompaan koiraan, sillä kun on voimaa ja liiketta vähän isommassa mittakaavassa. Se on myös hitaampi kun bortsut, mutta toisaalta mä oon myös paljon hitaampi kun mun bortsut.. Ihan hauskaahan tämä on kun on noin erilainen vemmeltäjä.

Koordinaatio on vähän hukassa vielä. Ira käyttää mielellään voimaa liikkeissään. Jospa sieltä alkaisi löytymään vähän ponnistusten hallintaa harjotusten kautta. Opeteltiin siis perussarjaa, jossa viisi hyppyä, kuusi jalkaa väliä ja rimat n 10cm. Muutaman toiston vaati, että Ira alkoi askeltamaan jokseenkin oikein. Harjotuksessa tulee kyllä hyvin ilmi koiran takajalkojen käyttö, eli osaako se koota itseään hypylle yhtään. Mielenkiintoisia askelsarjoja kyllä välillä nähtiin. Meni paljon paremmin kun ohjasin sarjan sivusta eli juoksin sen mukana. Tuo askellussarja myös "pakottaa" sen laukkaamaan kun muuten en saa sitä laukkaan millään.. Radalla olevat hypyt tietysti koira suorittaa mieluiten laukasta, joten aika näyttää saadaanko vauhtia kun rataharjottelu lähtee vauhtiin.


Kukkuu..

Tehtiin keppejä kahdella tavalla. Niin, että vein normaalilla peruutustekniikalla ja lopuksi kujalla. Ira seuraa namia keppien lomitse hyvin ja luulen, että peruutustekniikka onnistuu sen kanssa ihan hyvin. Tähän liitetään myöhemmin keppien oma tarjoaminen ja naksuttelu jos se onnistuu. Ainakin aloitusta treenaillaan niin. Kujakepit laitoin tahallani tosi kapeiksi ja Ira meni ne silti hyvin. Nyt käytävä on koiran levyinen, eli noin 40cm. Päässää tietysti palkka. Intoa ei liikaa tässäkään. Katsotaan nyt jos pienen tutustumisen jälkeen lähdettäisiin opettelemaan lelupalkkausta uudelleen sukkamenetelmällä. Kyllähän tuo varmasti leikkii, ei se siitä voi olla kiinni. Se on kuitenkin belgi.

Putkia otettiin ihan muutamaan kertaan. En lähde niitä nyt vielä jankkaamaan, sillä se on aika helppo este opettaa. Putket meni kyllä paljon paremmin kun aiemmin. Kohta niitäkin voi alkaa opettamaan pääpalkkauksella, että saa lähetyksiä kauempaa.

Tämän illan missio oli lähteä harjottelemaan kontakteja. Koitettiin tuokion verran harjotella kosketusalustaa tassu/nenä naksusta. Kaippa se vähän lähti kiinnittämään siihen huomiota. Koitetaan vielä muutaman kerran alustaa myöhemmin ja jos ei lähde sopivassa aikataulussa hoksaamaan, niin käytetään tässäkin sitten namialustaa. Tuo kosketusalusta olisi melkein parempi ylösmenokontaktin opettamiseen kuin alastuloon.. siinä kun etutassut pitää "täpätä" kontaktiin ennen nousuun lähtöä. Luulen, että näitä täytyy harjoitella vielä paljon erikseen. Tänään otettiin kokonaista contact-treineriä, mutta luulen, että pitää vielä palotella noi erikseen. Ira lähti jo nyt harppomaan pysähtymättä ylösmenoon, joten opettelu "käyt täppäämässä ylösmenoa ja tulet tänne hakemaan palkkaa" täytyy varmaan aloittaa ensin. Ehkä sen aika on sitten, jos Ira tulee jossain vaiheessa mulle "treenileirille", niin on aikaa paneutua tähän kosketusalustajuttuun.


Irja hallissa

Ihanasti se käyttäytyy noin muuten. Muut koirat kiinnostaa hyvässä mielessä ja ihmiset myös. Pitää silti tosi hyvän namikontaktin muhun kun tehdään ja on mielellään mukana. Mokasin taas pari kertaa kun kehuessa rapsuttelin sitä kunnolla kyljiltä. Näiden jälkeen se lähti ottamaan oman taukonsa, eli kävi katsomassa Maarittia ja hallin roskiksia. Pitää kiinnittää huomiota tähän. Koirahan itse määrittelee palkkansa ja jos se ei ole valtava rapsuttelu niin sitten se ei ole. Ira tykkää kun sitä rapsuttaa rinnasta, etujalkojen välistä. Päähän ja korvien taakse saa myös koskea. Kylkien taputtelu ja voimakas rapsuttelu jännittää selvästi. Koiraa on helppo seurata, jos keksii sen tavan purkaa jännitystä. Iralla se on tuo oman tauon ja etäisyyden ottaminen ja Vimmalla esimerkiksi kamala höseltäminen ja yliyrittäminen. Kiirulla se taitaa olla ihan perus räjähtäminen tai haukkuminen, toisinaan myös sen ressiläähätys on tosi silmiinpistävää. Mysti taitaa purkaa jännitystä lipsuttelemalla ja mielistelyeleillä, ainakin silloin kun mä otan sen syliin ja se ei välttämättä tykkää siitä ihan täysin.. Sekin on kyllä valtava yrittämään, mutta erilailla kun Vimma, se kiihtyy ja räksyttää jos se hermostuu kun en ohjaa kunnolla tms.