Iran juoksu ei ollutkaan juoksu vaan pieni tulehduksen poikanen lähellä kohdun kaulaa, joka sitten valutti ulos asti. Typy ultrattiin ja pöydällä selällään olo oli Iran mielestä ärsyttävää (muuten se kyllä viihtyy pöydillä oikein mainiosti..). Ira sai antibiootit ja ajan leikkauspöydälle kohdunpoistoon. Näin päästään ehkä harrastamaankin joskus:> Itseasiassa mietityttää kyllä hieman, että onko narttujen kanssa harrastaminen vähän b-luokan touhua. Koko ajan joku kausi meneillään.

Oon myös suunnitellut tässä kevään treenausta ja harrastuksia. Agility ei ole Iran pääjuttu, se on varmaa. Sen rakenne on hitusen raskas, vaikkakin mahdollinen agilityyn. Se on kuitenkin ollut harrastuksena Iralle uusi ja siinä on saanut tärkeää tietoa Iran oppimistyyleistä. Aksa on myös yksi maailman parhaista innostamislajeista rauhallisemmalle koiralle ja Iraan se on kyllä iskenyt aivan hyvin. Agilitya voi myös talvella harjoitella lämpimässä hallissa, joten jo se on ollut yksi syy aksailuun. Onhan se kiva hyppelylaji ja kun kirjoittaja on itse agilitymaanikko, niin yksikään koira ei siltä säästy.

Nyt odotellaan oikeastaan lumien sulamista ja metsään pääsyä. Pk-lajit on ollut bortsujen kanssa metrisen takana, eli tiukkaa tekee saada 47cm narttu metristä yli kapulan kanssa turvallisesti. Iran kanssa tämä lienee hieman helpompi homma. Lisäksi Ira osaa käyttää nenäänsä jo valmiiksi taitavasti, että pienellä hionnalla voisi Ira totuttaa tämän ohjaajan pk-lajien koemaailmaan. Jälki, haku ja rauniot on sellaisia lajeja joiden parissa löytyy kyllä tekemistä.

Toisin sanoen on tiedonkeruun aika. Harjoitussuunnitelmaa pitäisi olla mielessä heti kevään pilkottaessa. Nyt talvella on Ira ja Vimma harjoitelleet molemmat mm eteenmenoja tottiksen puolella. Myös kilosen noutoa on harjoiteltu. Esineruutu ja jälki on sellainen, jota aletaan tekemään heti ja haku saa vielä odotella vuoroaan. Raunioilla on kuitenkin ihan hyvä harjoitella haukkuilmasua.

Toisaalta en sulje pois sitäkään ajatusta että käydään tokokokeessa tai agilitykisoissa. Jännä nähdä mitä kesä ja kärpäset tuo tullessaan!