Tänään toiset treenit Iran kanssa. Jää oli jo jokseenkin murtunut ja Ira alkoi ottamaan kontaktia muhun myös ohjaajana eikä vaan nakkikoneena. Mietittiin Maaritin kanssa, ettei Ira välttämättä tykkää rapsutuksista eikä ole tottunut niihin. Mulla kun on sellainen oletus, että kaikki koirat reagoi riemun kiljahduksiin ja rapsutteluihin. Toki sitten aloitin taputtelusta syöttämään sille nakkia. Kyllä mun täytyy pystyä koiraa rapsuttelemaan:) Rinnasta rapsuttamisesta Ira kyllä pitää, mutta toi kaulan ja kylkien rapsuttelu on vähän niin ja näin.. Monesti näiden jälkeen Ira lähti ottamaan taas oman tauon. Näitä taukoja oli kyllä paljon vähemmän kuin viimeksi.

Aitojen hyppimistä harjoiteltiin vielä. Haluaisin niihin vähän enemmän draivia ennen kun aletaan ottamaan kuvioita. Ira pyrkii tosi paljon vasemmalle sivulle, eli perusasentoon ja seuruuseen. Eipä se kumma olekaan kun taustalla on niin paljon tottistelua. Ohjaus toiselta puolelta onnistuikin paremmin. Nyt pitää kiinnittää huomiota näihin aidoille irtoamisiin, että saadaan ne oikeainlaisiksi ja hypyt oikean mallisiksi. Perussarja ja palkka esteen takana alustalla astukoot siis vahvasti kuvaan nyt treeneissä. Matala muuri ei tuottanut ongelmia. Tuntuu, että Ira menee mistä vaan kunhan sille näyttää mistä pitää mennä. Tänään tekastiin ohimennen suora, jossa oli 3 hyppyä ja vielä rengas ja Ira meni sen suoraa siitä hyppyjen väliltä niin kuin pitääkin. Hassu tyttö. Ehkä meidän pitää rengasta kuitenkin vielä vähän naksutella. Ihmeen paljon vauhtia lähti Irasta tuohon suoralle. Kyllä sieltä alkaa näkyä vilahduksia nopsasta agikoirastakin:>

Kujakepit oli aika pitkänä jo. Vauhtia niihin ei tule ja hetsausta Ira ei ymmärtänyt juurikaan. Se jäi pöllämystyneenä katsomaan mua kun en päästänytkään pannasta irti. Katsotaan miten näiden kanssa lähtee sujumaan. Pitää muuttaa tekniikkaa (tai laittaa kissan purkkiruokaa palkaksi) että vauhti paranisi. Ellei se nyt lähde yleisen innostuksen mukana nousuun.

Putket on myös aika jänniä. Ira menee ne jo pitkinä ja kaiken mallisina, mutta putkeen lähteminen on vähän tahmeaa. Suoralla putkella parempi. Täytyy nyt tehdä näitä suoria putkia ja pääpalkalla niitäkin niin kauan kunnes Ira lähtee itse mielellään putkeen.

Suunnitelmasta poiketen otettiin jo tällä kerralla vähän contact treinerillä puomin ylösmenoa. Katselin tässä viikolla aika paljonkin belgiagilitya youtubesta ja huomasin, että askellus puomin alkuun on opetettava huolella. Muuten noin iso koira loikkaa sen yli huomaamattaan. Tarkoitus on opettaa esteelle nimi, joka tarkoittaa ylösmenokontaktille etutassujen laittamista. Sen jälkeen mene - käskyllä saa suorittaa esteen alastulolle asti. Kontakteille perinteinen 2on2off tekniikka. Ira innostui tästä naksujutusta täysin. Käytin houkuttelua apuna, sillä agilityssa sitä voi radalla tehdä paljonkin. Hyvin alkoi etutassut liikkua kontaktille ja lopuksi Iran täytyi itsekseen käydä vielä tutkimassa jäikö treinerille nameja ja se kipsaisi sen yli asti.

Ai niin, ja kerran jätin aidan taakse istumaan ja kutsuhyppy, joka onnistui hyvin. Muutamalle hypylle saatiin jopa laukka-askelia. Pitää muistaa alkaa opettaa nyt sukkatekniikalla repimisleikkiä, että saadaan aloittaa leikkipalkkaus puhtaalta pöydältä ja erilaisesta asetelmasta.

Mielenkiintoista seurata tuon innokkuuden nousua seuraavalle kerralle ja sitä seuraavalle ja...