Iralla on ollut pitkä sairasloma, käsittääkseni ne meni tässä järjestyksessä: kennelyskä, nielutulehdus ja nenäpunkki. Ai niin ja sit vielä valeraskautta on ollut myös.

Nyt Ira on kuitenkin hyvässä vireessä taas ja Maarit vain vähän vihjasi, niin kävästiin hakemassa Ira meille taas. Jotenkin kun mulla on edelleen tuo kakkosharrastuskoiran virka vapaana, niin siinähän tuo menee. Saa jotain uutta projektia välillä.

Ira kävästiin hakemassa maanantaina ja silloin ehdittiin käydä tekemässä vain kävelylenkki, että tytöt tottuvat taas toisiinsa. Tiistaina heräsin aikaisemmin ja käytin koiran puolen tunnin kävelyllä. Tiistaina illalla Jussi kävi juoksemassa Iran ja Vimman kanssa 6km ja illalla tokoiltiin parkissa pieni tovi. Iralla on into selvästi kasvanut puuhasteluun kun on ollut levossa ja ehkä myös siksi, että juoksut ei tällä hetkellä sekaa sitä yhtään. Seuruut, luoksetulo, liikkeestä jäävät ok. Ira keräsi intoa myös katsomalla ensin kun Vimma sai treenata. Taitavahan Ira on ja kovin tarkka liikkeissään, mutta intoa nyt haettaisiin lisää ja näyttää onnistuvan. Ilahduin kun Ira niin tosissaan lähti leikkimään patukalla. Nyt se tuntuu hetkittäin aika väkivaltaiselta leikiltä, kun hieman on pienempiin nykäyksiin tottunut koiran kanssa leikkiessä.

Keskiviikkona Ira oli mukana vetämässä agilitytreenejä hallilla ja ryhmän jälkeen päästin Iran häkistä halliin ja se ampaisi heti radalla ja juoksi kaikki putket läpi mitä sieltä löysi. Tehtiin juoksuja kissanruokarasialle ja toisinaan myös ilman rasiaa käsipalkalla. Hienosti meni jo korkeat hypyt, pujottelu, puomi.. Ira on selvästi tauon aikana miettinyt näitä juttuja itekseen. Se myös laukkasi kaikki esteiden välit. Putkiin irtoaminen on parantunut selvästi. Vielä täytyy harjoitella sellaista agilitytatsia, jota Iralla ei vielä ole. Siis, että tullaan käteen ja kääntyillään ohjaajan mukana.

Keskiviikkona treenailtiin myös tunnistusnoutoa sisällä kenkien joukosta ja ihan kivasti alkoi sujumaan. Otteessa on vielä parantamisen varaa, sillä tuo pientä kapulaa piippuna suussa. Koitin huvikseni laittaa vääriä kapuloita lattialle myös ja kyllä Iralla näytti olevan jotain hajua ihmisen hajuisen kapulan etsimisestä.

Torstaina ehdin tulla koulusta kotiin pakata Vimman ja Iran autoon ja lähteä Kurikkaan pitämään koulutustekniikkaluentoa. Vartin verran juoksutin tyttöjä irrallaan peltotiellä ennen kun vein ne sisälle. Siellä oli pieni vauvva sitterissä keittiön lattialla ja siitä Ira sai paskahalvauksen ja huusi takajalat täristen. Käännyttiin kohta pois ja mentiin olohuoneeseen, jossa myös lapsia lattialla ja niitäkin piti säikähtää aluksi. Sitten kun ne alkoi puhumaan ja taputtelemaan niin oli aivan normaalisti "huh, te olittekin vaan ihmisiä". Vauva ei enää pelottanut kun se oli sylissä, mutta toi sitterihärdelli ja sieltä hiljaa tuijjottava vauvva.. huh huh.

Luennolla Ira oli esimerkkinä kosketuskepin kanssa ja siinä lisättiin kestoa naksutellen. Pari kertaa Ira hyppäsi mm pöydälle ja muutenkin se on kova kiipeämään joka paikkaan. Välillä se kyllästyi odottelemaan patteriin sidottuna ja alkoi haukkuen hakea huomiota. Aina koulutustuokion jälkeen se taas pystyi nukkumaan ihan hyvin. Yhtään asiaa ei auta se, että kesällä olin Iralle maalimiehenä ja se sai palkkaa mulle haukkumalla:>

Perjantaina kävin koulun jälkeen heti puolen tunnin kävelyllä Vimman ja iran kanssa. Kiirun agilitytreenien jälkeen lähdettiin koko joukolla farmille kunnolla lenkkeilemään irti. Ulkona koko sakki tuli keskenään mukavasti toimeen ja Ira meni tohkeissaan pitkin hankia hirvenjälkien perässä. Pitkän lenkin jälkeen oleiltiin vielä ulkona ja pudoteltiin lunta katolta.

Tänään käveltiin tunnin lenkki ennen aksatreenejä. Ira teki rengasta ja takaakiertoja aivan uutena juttuna ja sitten kertailtiin hyppyjä, puomia ja putkia ja tehtiin niitä ratana. Annoin palkkaa kädestä ja totutin ohjaajan liikkeeseen ja valsseihin. Otin patukan esiin ja Ira innostui heti, otettiin matsia patukalla ja siinä tuoksinnassa yksi hyppy ja taas patukka Iralle. Iso plussa, että leikkii myös agilityhallilla, vaikka on häiriöitä ja pystyy tekemään esteitäkin lelupalkalla. Nyt täytyy vaan varovasti edetä, ettei pilaa mitään :>