Iran neljännet treenit oli eilen juuri ennen Iran ruoka-aikaa. Ira kuulemma hieman "odottaa" tuota päivän kohokohtaa ja on erityisen nälkäinen juuri silloin. Muistin vieläpä ottaa kissanruokaa rasiaan mukaan, joten ohjelmassa oli vauhtisuorat! Rimat olivat edelleen matalalla ja käytiin Iran kanssa yhdessä viemässä rasia suoran päähän. Nyt lähti sellainen vauhti noista isoita jaloista, että juu-u, kyllä se lujaakin osaa mennä! Koordinaatio on toistaiseksi hukassa takajalkojen osalta, mutta treenihän siihenkin auttaa.

Tehtiin sekalaisia juttuja kissanruokapalkalla ja välillä tosi pitkiä pätkiä ja Ira jaksoi keskittyä hyvin. Rengasta muutama kerta, vauhdikasta putkea, keppejä käsiviennillä vaihteeksi, A-esteen opetuksen miettimistä speed-pumpin avulla jms. Aidalla otettiin muutama niisto, mutta nuo tiukimmat käännökset vaatii varmaankin vähän tuon ketteryyden kehittymistä..

Ira on nyt mulla muutaman päivän hoidossa. Katsotaan vähän miten päästään tuon agilityn kanssa vauhtiin ennen kun mun täytyy mennä töihin muutamaksi viikoksi. Hassua, että mun asunto, auto, hihnat, ruokakupit ym on mitoitettu bordercollien kokoon ja kun tuollainen large-yksilö tulee tänne, niin kaikki on auttamatta liian pientä. Ihmettelin metsässäkin silmät suurena kuinka kaukaa tuon ison koiran pystyi nähdä. Metsässä liikkuminen oli hyvin saman tyylistä kun esteillä. Ira käyttää paljon voimaa liikkeisiin ja tekee isoja askeleita, pieni hienosäätö, korkin päällä kääntyminen ja muut on agilitya ajatellen aika alkutekijöissä, mutta onhan tuo mielenkiintoista seurata miten käy ajan kuluessa.

Muuten Ira on oikein mukava tyyppi, isoksi koiraksi aika fiksu, joskin nyt ekoina päivinä hukassa kun rutiinit on aivan erilaiset kun kotona. Yöllä se tuli välillä ihan tohinoissaan tökkimään mua kuonollaan ja hyppäsi mun viereen nukkumaan, oli siinä ehkä 10min ja tunnin päästä sama uudestaan. Sitten lupasin, että tänään lenkitän sen niin hyvin, että se varmasti nukkuu koko ensi yön.

Nyt lähdetään käymään ryhmätreeneissä tekemässä edes vähän jotain ja katsomassa miltä halli näyttää täynnä koiria.